Solidarnost na djelu 3

Partneri

Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Hrvatska Kostajnica

Hrvatski zavod za socijalni rad –
Područni ured Hrvatska Kostajnica

Ulica Josipa Marića 2

44 430 Hrvatska Kostajnica
Tel.: +385 44 851 185
www.czsshk.hr

Hrvatski zavod za zapošljavanje

Hrvatski zavod za zapošljavanje
Područni ured Sisak
Ulica Kralja Tomislava 15
44 000 Sisak
Tel.: +385 44 659 100
www.hzz.hr

RAZDOBLJE PROVEDBE

28.12.2022. – 28.8.2023.

SAŽETAK

Projektom Solidarnost na djelu 3; bit će zaposleno 25 žena pripadnica ranjivih skupina u općini Donji Kukuruzari. Unaprijedit će se kvaliteta života za 150 krajnjih korisnika na području općine Donji Kukuruzari kojima će biti pružena pomoć u svakodnevnom životu kroz 6 mjeseci. Projekt će trajati 8 mjeseci i provodit će ga Općina Donji Kukuruzari u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područni ured Sisak te Hrvatskim zavodom za socijalni rad – Područni ured Hrvatska Kostajnica.

PROJEKTNE AKTIVNOSTI

•Zapošljavanje i osposobljavanje žena iz ciljnih skupina koje će pružati potporu i podrške starijim
osobama u nepovoljnom položaju kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici
•Promidžba i vidljivost
•Upravljanje projektom i administracija

SVEČANO POTPISIVANJE I URUČIVANJE UGOVORA ZA POZIV „ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA – FAZA III"

U novom projektu „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III”  pod nazivom „Solidarnost na djelu 3“ Općina Donji Kukuruzari  namjerava zaposliti ukupno 25 žena pripadnica ranjivih skupina koje će pružati potporu i podršku 150 krajnjih korisnika koji se nalaze u nepovoljnom položaju na području Općine Donji Kukuruzari.

Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena koje se nalaze u  nepovoljnom položaju na tržištu rada kroz njihovo zapošljavanje u lokalnoj zajednici.

Na taj način će se ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i smanjiti rizik od siromaštva, a ujedno će se potaknuti socijalna uključenost i povećati razina kvalitete života starijih i nemoćnih osoba.

Predviđeno trajanje projekta je osam mjeseci, a žene će biti zaposlene šest mjeseci. Početak rada žena predviđa se 01. veljače 2023. godine te će trajati do 31. srpnja 2023.godine.

Ukupna vrijednost projekta je 1.235.290,00 kuna koji u 100%-om iznosu financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

POTPISIVANJE UGOVORA I PREUZIMANJE BICIKALA ZAPOSLENICA PROJEKTA

Dana 01. veljače 2023. godine u prostorijama Općine Donji Kukuruzari potpisani  su ugovori o radu sa 25 zaposlenica koje će raditi u sklopu Projekta „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III”  pod nazivom „Solidarnost na djelu 3“.

Nakon potpisivanja ugovora, zaposlene žene su preuzele bicikle nabavljene u prethodnim projektima , a takva vrsta transporta je i ekološki prihvatljiva, tim dijelom se utječe na smanjenje zagađenja.

O nama

Donji Kukuruzari su mala općina smjesteni
u Sisačko Moslavačkoj županiji.

Gospodarstvo

Povijest

Sakralni objekti

Udruge

Obrasci

Galerija

Skip to content