Solidarnost na djelu 3

Partneri

Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Hrvatska Kostajnica

Hrvatski zavod za socijalni rad –
Područni ured Hrvatska Kostajnica

Ulica Josipa Marića 2

44 430 Hrvatska Kostajnica
Tel.: +385 44 851 185
www.czsshk.hr

Hrvatski zavod za zapošljavanje

Hrvatski zavod za zapošljavanje
Područni ured Sisak
Ulica Kralja Tomislava 15
44 000 Sisak
Tel.: +385 44 659 100
www.hzz.hr

RAZDOBLJE PROVEDBE

28.12.2022. – 28.8.2023.

SAŽETAK

Projektom Solidarnost na djelu 3; bit će zaposleno 25 žena pripadnica ranjivih skupina u općini Donji Kukuruzari. Unaprijedit će se kvaliteta života za 150 krajnjih korisnika na području općine Donji Kukuruzari kojima će biti pružena pomoć u svakodnevnom životu kroz 6 mjeseci. Projekt će trajati 8 mjeseci i provodit će ga Općina Donji Kukuruzari u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područni ured Sisak te Hrvatskim zavodom za socijalni rad – Područni ured Hrvatska Kostajnica.

PROJEKTNE AKTIVNOSTI

•Zapošljavanje i osposobljavanje žena iz ciljnih skupina koje će pružati potporu i podrške starijim
osobama u nepovoljnom položaju kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici
•Promidžba i vidljivost
•Upravljanje projektom i administracija

SVEČANO POTPISIVANJE I URUČIVANJE UGOVORA ZA POZIV „ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA – FAZA III"

U novom projektu „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III”  pod nazivom „Solidarnost na djelu 3“ Općina Donji Kukuruzari  namjerava zaposliti ukupno 25 žena pripadnica ranjivih skupina koje će pružati potporu i podršku 150 krajnjih korisnika koji se nalaze u nepovoljnom položaju na području Općine Donji Kukuruzari.

Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena koje se nalaze u  nepovoljnom položaju na tržištu rada kroz njihovo zapošljavanje u lokalnoj zajednici.

Na taj način će se ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i smanjiti rizik od siromaštva, a ujedno će se potaknuti socijalna uključenost i povećati razina kvalitete života starijih i nemoćnih osoba.

Predviđeno trajanje projekta je osam mjeseci, a žene će biti zaposlene šest mjeseci. Početak rada žena predviđa se 01. veljače 2023. godine te će trajati do 31. srpnja 2023.godine.

Ukupna vrijednost projekta je 1.235.290,00 kuna koji u 100%-om iznosu financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

POTPISIVANJE UGOVORA I PREUZIMANJE BICIKALA ZAPOSLENICA PROJEKTA

Dana 01. veljače 2023. godine u prostorijama Općine Donji Kukuruzari potpisani  su ugovori o radu sa 25 zaposlenica koje će raditi u sklopu Projekta „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III”  pod nazivom „Solidarnost na djelu 3“.

Nakon potpisivanja ugovora, zaposlene žene su preuzele bicikle nabavljene u prethodnim projektima , a takva vrsta transporta je i ekološki prihvatljiva, tim dijelom se utječe na smanjenje zagađenja.

POČETNA KONFERENCIJA

Dana 24. svibnja 2023. godine u Društvenom domu Prevršac održana je početna konferencija projekta Solidarnost na djelu 3. Na konferenciju su uz predstavnike Općine Donji Kukuruzari prisustvovali predstavnici Centra za socijalnu skrb iz Hrvatske Kostajnice, predstavnica Gradskog društva Crvenog križa Hrvatska Kostajnica sa djelatnicama, te predstavnik Regionalnog koordinatora SMŽ.

SVAKODNEVNE AKTIVNOSTI

Djelatnice na projektu „Solidarnost na djelu 3“ svojim radom u proljetnim danima olakšavaju korisnicima svakodnevne poslove u uređenju okućnice. U razgovoru s djelatnicama i korisnicima na projektu „Solidarnost na djelu 3“ možemo reći da je on u potpunosti ispunio očekivanja djelatnica i njihovih korisnika. Jedan od najbitnijih segmenata provedbe projekta je psihosocijalna podrška i razgovor djelatnica s korisnicima koji ima neprocjenjivu važnost.

ZAVRŠNA KONFERENCIJA

Dana 14. kolovoza 2023. godine u prostorijama Općine Donji Kukuruzari održana je završna konferencija projekta Solidarnost na djelu 3. Na konferenciju su uz predstavnike Općine Donji Kukuruzari prisustvovali predstavnici Centra za socijalnu skrb iz Hrvatske Kostajnice, i predstavnik Regionalnog koordinatora SMŽ.

O nama

Donji Kukuruzari su mala općina smjesteni
u Sisačko Moslavačkoj županiji.

Gospodarstvo

Povijest

Sakralni objekti

Udruge

Obrasci

Galerija

Skip to content