Solidarnost na djelu 2

Solidarnost na djelu 2

Kontakt

Općina Donji Kukuruzari

Don Ante Lizatovića 2,
Donji Kukuruzari
44 430 Hrvatska Kostajnica
Tel.: 044 857 021

Ukupna vrijednost

2.237.500,00 kn
(Iznos EU potpore 100%)

Nositelj projekta

Općina Donji Kukuruzari

Razdoblje provedbe

25.6.2021. – 25.12.2022.

Partneri

Centar za socijalnu skrb

Centar za socijalnu skrb
Hrvatska Kostajnica

Ulica Josipa Marića 2

44 430 Hrvatska Kostajnica
Tel.: +385 44 851 185
www.czsshk.hr

Hrvatski zavod za zapošljavanje

Hrvatski zavod za zapošljavanje
Područni ured Sisak
Ulica Kralja Tomislava 15
44 000 Sisak
Tel.: +385 44 659 100
www.hzz.hr

Sažetak

Projektom Solidarnost na djelu 2; bit će zaposleno 25 žena pripadnica ranjivih skupina u općini Donji Kukuruzari. Unaprijedit će se kvaliteta života za 150 krajnjih korisnika na području općine Donji Kukuruzari kojima će biti pružena pomoć u svakodnevnom životu kroz 12 mjeseci. Projekt će trajati 18 mjeseci i provodit će ga Općina Donji Kukuruzari u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područni ured Sisak te Centrom za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica.

PROJEKTNE AKTIVNOSTI

•Zapošljavanje i osposobljavanje žena iz ciljnih skupina koje će pružati potporu i podrške starijim
osobama u nepovoljnom položaju kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici
•Promidžba i vidljivost
•Upravljanje projektom i administracija

POČETNA KONFERENCIJA

Dana 03. prosinca 2021. godine u zgradi Općine Donji Kukuruzari održana je početna konferencija projekta Solidarnost na djelu 2. Na konferenciju su uz predstavnike Općine Donji Kukuruzari prisustvovali predstavnici Centra za socijalnu skrb iz Hrvatske Kostajnice i Siska, predstavnica Gradskog društva crvenog križa Hrvatska Kostajnica ,predstavnica Općine Majur te predstavnici Regionalnog koordinatora SMŽ.

 

U mjesecu travnju 2022. djelatnice na projektu Solidarnost na djelu 2, podijelile su pakete kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština krajnjim korisnicima kao što to čine svakog mjeseca.

25 djelatnica zaposlenih u okviru projekta svakodnevnim pružanjem pomoći i podrške starijim i nemoćnim osobama brinu za oko 170 krajnjih korisnika na području Općine Donji Kukuruzari.

Nabava kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština za  krajnje korisnike financirana je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru projekta Solidarnost na djelu 2 .

U sklopu spomenutog projekta radnice, tj. pripadnice ciljane skupine, pohađaju tečaj obrazovanja za cvjećara-aranžera. Nastava uključuje teorijski dio u trajanju od 55 sati. Sve edukacije će se održavati u poslijepodnevnim satima od 16:00 do 20:00 sati u prostorijama Općine Donji Kukuruzari.

 

 

Praktični dio trajat će 80 sati. Po završetku spomenutog tečaja žene uključene u projekt dobit će potvrdu o stručnosti za obavljanje posla cvjećara-aranžera. 

Završetkom tečaja pripadnicama ciljane skupine povećat će se konkurentnost na tržištu rada zbog ranije navedene potvrde.

Smatramo kako će im ovaj tečaj uvelike pomoći prilikom svladavanja i proširenja njihovih trenutnih znanja i vještina, ukoliko se već bave istim ili sličnim poslom, a naravno višestruko je koristan i za poslodavce koji će u ovom konkretnom slučaju biti sigurni kako im na posao dolazi osoba koja je stručna.

O nama

Donji Kukuruzari su mala općina smjesteni
u Sisačko Moslavačkoj županiji.

Gospodarstvo

Povijest

Sakralni objekti

Udruge

Obrasci

Galerija

Skip to content