OSIGURANA FIZIKALNA TERAPIJA ZA OSOBE STARIJE ŽIVOTNE DOBI, TE OSOBE S INVALIDITETOM NA RURALNOM PODRUČJU

Projektom “Korak prema zdravlju“ Sisačko-moslavačka županija s jedinicama lokalne samouprave osigurava osobama starije životne dobi i osobama s invaliditetom dostupnost fizikalne terapije, ujedno osiguran je i prijevoz do mjesta pružanja fizikalne terapije.

Fizikalna terapija odvijat će se u opremljenom prostoru Kulturnog centra u Majuru, za minimalno 25 starijih osoba i osoba s invaliditetom dnevno.

Fizikalnu terapiju koristit će osobe s područja Sunje, Majura, Hrvatske Dubice, Dvora, Hrvatske Kostajnice te naše općine Donji Kukuruzari.

“Na navedenom području živi oko 12,5 tisuća stanovnika, a od toga je, prema procjeni, 25 posto stanovništva starije od 65 godina. To su naši roditelji, naše bake, naši djedovi koji često žive u samačkim kućanstvima, koji imaju niske mirovine ili primaju socijalnu pomoć i nisu u mogućnosti ići na fizikalnu terapiju recimo do Siska.

Zbog toga osiguravamo terapiju i na ruralnom području što je posebno značajno za naše sugrađane starije životne dobi.

Osiguravanjem sredstava u našem proračun nastavljamo ovaj projekt na zadovoljstvo svih nas, a posebno budućih korisnika“, rekao je župan Ivan Celjak.

 

Skip to content