DM NATJEČAJ – ZAJEDNO ZA ZELENE IDEJE

U ponedjeljak, 11. srpnja, dm je uručio potvrde o odabiru 17 ekoloških prihvatljivih projekta, od ukupno 299 prijavljenih, čiju će realizaciju podržati s ukupno 800.000,00 kuna. Jedan od odabranih projekata je i projekt Općine Donji Kukuruzari – uređenje API parka sadnjom medonosnog drveća i grmlja, te uređenje stazica.

Ovaj projekt predstavlja inicijativu da se naši pčelari upoznaju s vrstama medonosnog drveća te da i se i sami okrenu uzgoju kako bi pčelarstvo postalo održivije. Upoznati smo s brojnim bolestima i promjenama koje utječu na zdravlje pčela tako da je neophodno krenuti u aktivnije rješavanje ovog problema.

Prostor neiskorištene livade u „centru“ općine poslužio nam je da ideju postavljanja API parka provedemo u projekt, jer je taj prostor nedovoljno iskorišten, ali svojom pozicijom je vrlo važan. Cilj nam je upoznati i stanovnike s vrstama medonosnog drveća, ali i omogućiti aktivnije korištenje parka za sve dobne skupine jer na prostoru općine nemamo niti jedan park.

Zahvaljujemo se dm drogerie markt Hrvatska što su prepoznali naš projekt i odabrali nas kao partnera u realizaciji naše zelene ideje.

Skip to content